Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
  • Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
  • Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
  • Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark
  • Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st - Westmark

Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st

Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st

De Glazen Fermentatiegewichten voor Pot van 8 cm 4 stuks van Westmark zijn accessoires speciaal ontworpen voor het maken van zelfgemaakte gefermenteerde voedingsproducten (zuurkool, augurken, kimchi, groente-augurken, enz.), boordevol vitaminen, mineralen, probiotica en voedingsstoffen.Gistingsgewichten zorgen ervoor dat voedsel tijdens het fermentatieproces ondergedompeld blijft in de pekel,...

24,95 €

  In voorraad

toon de voorraad in de winkels
  • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
    Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  • Veilig betalen
    Veilig betalen
  • 14 dagen bedenktijd
    14 dagen bedenktijd
  • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
    Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
    info@lessecretsduchef.be
    Tel : +32(0)10 24 79 34
  • Veel gestelde vragen

De Glazen Fermentatiegewichten voor Pot van 8 cm 4 stuks van Westmark zijn accessoires speciaal ontworpen voor het maken van zelfgemaakte gefermenteerde voedingsproducten (zuurkool, augurken, kimchi, groente-augurken, enz.), boordevol vitaminen, mineralen, probiotica en voedingsstoffen.
Gistingsgewichten zorgen ervoor dat voedsel tijdens het fermentatieproces ondergedompeld blijft in de pekel, waardoor ongewenste schimmelgroei op het oppervlak wordt voorkomen. Uitgerust met een knop zijn de 4 glazen fermentatiegewichten voor potten van 8 cm plat en zeer eenvoudig in de pot te plaatsen en vervolgens te verwijderen. Met een diameter van 8 cm passen de gewichten op de meeste glazen potten zoals Le Perfect of Kilner.

Wat is lactofermentatie?
Het is een voorouderlijk conserveringsproces: we laten voedsel macereren met zout, of we dompelen het onder in pekel, zonder lucht. Dit veroorzaakt voedselfermentatie: microbiële activiteit zal melkzuur, kooldioxide en verschillende enzymen genereren. Bovendien remt dit melkzuur volledig alle micro-organismen die waarschijnlijk verrotting veroorzaken. Na een tijdje, wanneer het zuurgehalte een bepaalde drempel bereikt, wordt een evenwicht bereikt en stopt de gisting. De opslag kan dan meerdere jaren doorgaan, zelfs bij kamertemperatuur.Lactofermentatie kan worden gebruikt voor het conserveren van groenten zoals kool die zuurkool wordt, wortelen, rode bieten, selderij, rapen, witte of zwarte radijs, enz.Deze groenten worden op dezelfde manier bereid als kool: we raspen ze, doen ze in de pot, verpakken ze goed, strooien er zout overheen, altijd 10 gram per kilo groenten en kruiden. Als, en alleen als, de groenten niet waterig genoeg zijn en de vloeistof ze na 24 uur nog niet bedekt (het moet minstens hun hoogte bereiken), open dan de pot en voeg een beetje water toe, gekookt en afgekoeld, maar niet hoger dan de temperatuur. niveau van de groenten.

Kenmerken:
- Inhoud verpakking: 4 fermentatiegewichten
- Materialen: massief glas
- Afmetingen: 80 x 80 x 36 mm
- Gewicht per eenheid: 231 g
- Eenvoudig onderhoud: vaatwasmachinebestendig
- Garantie: 5 jaar

Schrijf uw recensie

Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st

Glazen gistingsgewichten voor pot 8 cm 4 st

De Glazen Fermentatiegewichten voor Pot van 8 cm 4 stuks van Westmark zijn accessoires speciaal ontworpen voor het maken van zelfgemaakte gefermenteerde voedingsproducten (zuurkool, augurken, kimchi, groente-augurken, enz.), boordevol vitaminen, mineralen, probiotica en voedingsstoffen.Gistingsgewichten zorgen ervoor dat voedsel tijdens het fermentatieproces ondergedompeld blijft in de pekel, waardoor ongewenste schimmelgroei op het oppervlak wordt voorkomen. Uitgerust met een knop zijn de 4 glazen fermentatiegewichten voor potten van 8 cm plat en zeer eenvoudig in de pot te plaatsen en vervolgens te verwijderen. Met een diameter van 8 cm passen de gewichten op de meeste glazen potten zoals Le Perfect of Kilner.Wat is lactofermentatie?Het is een voorouderlijk conserveringsproces: we laten voedsel macereren met zout, of we dompelen het onder in pekel, zonder lucht. Dit veroorzaakt voedselfermentatie: microbiële activiteit zal melkzuur, kooldioxide en verschillende enzymen genereren. Bovendien remt dit melkzuur volledig alle micro-organismen die waarschijnlijk verrotting veroorzaken. Na een tijdje, wanneer het zuurgehalte een bepaalde drempel bereikt, wordt een evenwicht bereikt en stopt de gisting. De opslag kan dan meerdere jaren doorgaan, zelfs bij kamertemperatuur.Lactofermentatie kan worden gebruikt voor het conserveren van groenten zoals kool die zuurkool wordt, wortelen, rode bieten, selderij, rapen, witte of zwarte radijs, enz.Deze groenten worden op dezelfde manier bereid als kool: we raspen ze, doen ze in de pot, verpakken ze goed, strooien er zout overheen, altijd 10 gram per kilo groenten en kruiden. Als, en alleen als, de groenten niet waterig genoeg zijn en de vloeistof ze na 24 uur nog niet bedekt (het moet minstens hun hoogte bereiken), open dan de pot en voeg een beetje water toe, gekookt en afgekoeld, maar niet hoger dan de temperatuur. niveau van de groenten.Kenmerken:- Inhoud verpakking: 4 fermentatiegewichten- Materialen: massief glas- A...