Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
 • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  Afhalen in de winkel binnen 3 uur
 • Veilig betalen
  Veilig betalen
 • 14 dagen bedenktijd
  14 dagen bedenktijd
 • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
  Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
  info@lessecretsduchef.be
  Tel : +32(0)10 24 79 34

Filters Filtrer  Filtrer 

Productsoort

Prix

30 € - 315 €
Ons aanbod
LEVERING
Levering binnen 2 werkdagen
of afhalen in de winkel
binnen 3 uur
BETALING
Veilig betalen via
Visa, Mastercard,
Bancontact,
Overschrijving
TERUGKEER
Gratis retourneren via de winkels of via Paypal
14 dagen om
artikelen terug te sturen
die niet aan uw
verwachtingen voldoen
CONTACT
info@lessecretsduchef.be
Tel : +32(0)10 24 79 34
Openingstijden : maandag-vrijdag
(9.00-13.30 / 14.30-18.00)
Ons aanbod
CONTACT
info@lessecretsduchef.be
Tel : +32(0)10 24 79 34
Openingstijden : maandag-vrijdag
(9.00-13.30 / 14.30-18.00)
BETALING
Veilig betalen via
Visa, Mastercard,
Bancontact,
Overschrijving
ANNULATIE
14 dagen de tijd om uw reservering annuleren
reservering annuleren, ten minste
7 dagen voor de datum van de
gereserveerde kookworkshop

Japanse Keukenmessen

Ben je op zoek naar een zeer scherp Japans keukenmes? Onze deskundige chef-kok heeft de beste Japanse Kai-, Global- en Forged-messen geselecteerd om al uw voedsel te snijden, hakken en snijden.

Waarom Japanse messen kopen?
Japanse keukenmessen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit, superieure scherpte en elegante vormgeving. De precisie van het mes maakt zuivere en nauwkeurige sneden van al uw voedsel mogelijk.
Van Kai Shun Classic en Shun Premier Tim Malzer-messen tot Global-messen en Forged Olive-messen, er is een breed scala aan hoogwaardige Japanse messen.Japanse messen zoals het Santokumes, het Deba-mes of koksmes, de Nakiri of het Office-mes staan bekend als de beste dankzij de kwaliteit van het staal en de uitzonderlijke scherpte van hun lemmet.
Op zoek naar een Yanagiba-mes? Neem contact op met onze verkoopteams voor het beste advies bij de keuze van uw mes.
Met Japanse messenkoffers en -blokken kun je je messen opbergen en beschermen.Japanse ontwerpers hechten veel belang aan ergonomie. De handvatten zijn ontworpen om optimaal comfort te bieden en zorgen voor een perfecte grip tijdens lange knipsessies. Een krachtig en esthetisch object om in uw keuken te hebben!

Waarom een santoku?
De term "Santoku" vertaalt zich letterlijk naar "drie deugden" of "drie toepassingen", wat de veelzijdigheid ervan weerspiegelt. Het is uitstekend geschikt voor snijden, in blokjes snijden en hakken.
Het lemmet van het Santoku-keukenmes is korter dan dat van een klassiek koksmes, waardoor het beter hanteerbaar is, vooral bij sneden die nauwkeurige controle vereisen. De afgeronde punt vergemakkelijkt de schommelbeweging tijdens het snijden. Sommige Japanse Santoku-modellen hebben kuiltjes langs het lemmet, zoals de santoku G80 van Global of de Shun Classic van Kai. Hierdoor ontstaan luchtbellen, waardoor de wrijving tussen het mes en het voedsel wordt verminderd, wat vooral handig is bij het snijden van vette vis, zoals zalm.

Hoe herken je een echt Japans mes?
Een Japans mes is per definitie een mes gemaakt in Japan!Japanse messen, zoals de Shun Classic-messenserie, verenigen eeuwenoude Japanse samurai-smeedkunst met de moderne, technisch geavanceerde productieprocessen van vandaag. Het resultaat is een reeks damascusmessen van zeer hoge kwaliteit, ontworpen met aandacht voor de kleinste details en ontworpen om altijd hun scherpte te behouden. De messen zijn daarom ook uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Bovendien wordt het handvat van Japanse messen gekenmerkt door een zeer bijzondere vorm. Het handvat is ergonomisch, waarbij bijzondere aandacht is besteed aan de manier waarop de hand het mes op natuurlijke wijze vasthoudt. Dit maakt langdurig gebruik mogelijk zonder overmatige vermoeidheid.
Het handvat is tevens bevestigd aan de tang van het mes (het metalen deel dat doorloopt in het handvat). Een nauwkeurige afstelling die de stabiliteit van het mes garandeert en de controle en veiligheid tijdens het zagen verbetert. De Japanners gebruiken vaak pakkahout, vanwege de sterkte en het onvergelijkbare design.

Japanse ambachten: verschillende soorten messen De bladen hebben opvallende patronen, waarbij twee soorten bladen vaak voorkomen: geperst damascus of gehamerd damascus.Damaststaal, samengesteld uit verschillende aan elkaar gesmede lagen, zorgt voor uitzonderlijke sterkte en scherpte aan de messen.
De high-end Shun Premier Tim Mälzer-serie heeft bijvoorbeeld een lemmet dat in drie verschillende texturen is verdeeld:
De achterkant van het mes tot in het midden werd gehamerd om een oppervlak te creëren dat bekend staat als Tsuchime. Vervolgens komt een fijne korrel mat Damascus, typisch voor Shun. Het lemmet is afgewerkt met een hooggepolijste precisiesnijkant. Het zorgvuldig bewerkte lemmet is gecombineerd met een middelbruin generfd pakkahouten handvat. De bijzonder harde en duurzame stalen kern van het mes zorgt voor ongelooflijke scherpte en langdurig snijvermogen.

Koop de beste Japanse messen van België bij Les Secrets du Chef, in de winkel of op onze webshop.