Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
  • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
    Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  • Veilig betalen
    Veilig betalen
  • 14 dagen bedenktijd
    14 dagen bedenktijd
  • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
    Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
    info@lessecretsduchef.be
    Tel : +32(0)10 24 79 34

Filters Filtrer  Filtrer 

Productsoort

Fabricant

Prix

0 € - 180 €
Ons aanbod
LEVERING
Levering binnen 2 werkdagen
of afhalen in de winkel
binnen 3 uur
BETALING
Veilig betalen via
Visa, Mastercard,
Bancontact,
Overschrijving
TERUGKEER
Gratis retourneren via de winkels of via Paypal
14 dagen om
artikelen terug te sturen
die niet aan uw
verwachtingen voldoen
CONTACT
info@lessecretsduchef.be
Tel : +32(0)10 24 79 34
Openingstijden : maandag-vrijdag
(9.00-13.30 / 14.30-18.00)
Ons aanbod
CONTACT
info@lessecretsduchef.be
Tel : +32(0)10 24 79 34
Openingstijden : maandag-vrijdag
(9.00-13.30 / 14.30-18.00)
BETALING
Veilig betalen via
Visa, Mastercard,
Bancontact,
Overschrijving
ANNULATIE
14 dagen de tijd om uw reservering annuleren
reservering annuleren, ten minste
7 dagen voor de datum van de
gereserveerde kookworkshop

Sifons

De chef-kok heeft de beste culinaire sifons voor slagroom en mousses geselecteerd, zoals de Gourmet Whip Plus iSi, sifons perfect voor gebak, zoete of hartige bereidingen en warme of koude emulsies. Rust uzelf uit met de juiste gascartridge en een roestvrijstalen keukensifon voor een kwaliteitsresultaat in alle veiligheid.

Waarom een keukensifon gebruiken?
Met de sifon kunt u absoluut perfecte emulsies maken, zoals lichte fruitmousse, slag- of slagroom, espuma, sauzen en puree. Door lucht in vloeistoffen te verwerken, verkrijgen we schuimige texturen en lichtere bereidingen met een intensere smaak.

Hoe kies je een goede sifon?
Er zijn 3 soorten sifons:
- Sifon met aluminium basis en plastic kop: hiermee kunt u Chantilly maken
- Sifon met aluminium basis en aluminium kop: hiermee kunt u slagroom en koude bereidingen maken
- Sifon met roestvrijstalen basis en roestvrijstalen kop: hiermee kunt u alle soorten voedselbereidingen maken, warm en koud

De chef-kok heeft de beste keukensifons met ISI roestvrijstalen kopzomerbasis geselecteerd, die bekend staan om hun kwaliteit en veelzijdigheid. Gourmet Whip Plus sifons garanderen een perfecte emulsie, een lange levensduur en onderhoudsgemak voor perfecte hygiëne.

De iSi 50 cl Thermo Whip Plus Sifon heeft het voordeel dat hij is uitgerust met een dubbelwandige vacuümgeïsoleerde roestvrijstalen fles, met uitstekende thermische prestaties, en maakt het daardoor mogelijk bereidingen meerdere uren koud of warm te houden. Handig om vooraf te koken als je gasten thuis hebt!

Hierbij een klein detail van de verschillende mogelijke maten en capaciteiten, afhankelijk van het type bereiding:
- Sifon 0,25 L geschikt voor 2 tot 4 personen.
- Sifon 0,50 L komt overeen met bereidingen voor 6 tot 10 personen
- Sifon 1L is geschikt voor bereidingen voor 12 tot 24 personen

Nog een groot voordeel van Isi sifons: het is mogelijk om reserveonderdelen te kopen! Heeft u een tulpfitting, een gecanneleerde socket of een gewone socket nodig? Vind een ruime keuze uit de catalogus met reserveonderdelen voor de Isi-sifon

Hoe gebruik je de keukensifon?
Voor een perfecte emulsie zijn 3 elementen essentieel: eiwit + vet + mechanische beweging.
Hier volgen de basisinstructies voor het gebruik van de Isi-sifon:
1. Mix uw bereiding altijd met een blender of staafmixer.
2. Giet de bereiding door een fijne zeef
3. Giet het preparaat met behulp van een trechter in de sifon en vul deze voor 3/5de voor de sifon van 0,25 L, en voor 4/5de voor de sifon van 0,50 L en 1 L
4. Schroef de sifonkop vast met het gaspatroon

Afhankelijk van of uw bereiding koud of warm is, zijn er echter enkele nuances:
- Voor koude bereidingen is een stabilisatiefase essentieel: zodra uw sifon vol is, schudt u deze en laat u hem minimaal 2 uur in de koelkast liggen, in horizontale positie. Deze stabilisatie zorgt ervoor dat het gas en de vloeistof dezelfde temperatuur hebben en zorgt daardoor voor een homogene bereiding.
- Voor warme bereidingen is er geen stabilisatiefase, aangezien deze het gas op natuurlijke wijze verwarmen. Voor een succesvolle emulsie is het essentieel dat u uw preparaat bij een temperatuur tussen 60°C en 80°C in de sifon giet.

Hoe plaats ik de sifon in de koelkast?
Plaats uw sifon altijd horizontaal in de koelkast om een gelijkmatige verdeling aan de uitlaat van de sifon te garanderen.

Gasvullingen:
Zonder gas is er geen emulsie mogelijk! ISI-gasnavullingen worden voorzichtig op de kop van uw sifon geschroefd en zorgen ervoor dat deze goed functioneert.
De chef-kok heeft de Pro Gaz N20 sifonnavullingen geselecteerd die 8,4 g N2O bevatten (in plaats van 7,5 g in de gebruikelijke capsules) en een optimaal emulsieresultaat garanderen. Deze dosering N2O maakt een grotere hoeveelheid room mogelijk tot 20% voor een besparing van room, maar ook een vermindering van de hoeveelheid calorieën en vet per portie met behoud van de smaak.
Er zijn 2 soorten ISI-gaspatronen. De paars gekleurde cartridges zijn geschikt voor alle Gourmet Isi sifons, terwijl de goudkleurige cartridges geschikt zijn voor gebruik met de Sodamaker Classic sifon.

Hoeveel gaspatronen per sifon?
1 gaspatroon = 10cl ruimte in uw sifon. Afhankelijk van de grootte van de sifon is het daarom aangewezen om de hoeveelheden aan te passen:
- Sifon 0,25 L: 15 cl bereiding + 1 patroon
- Sifon 0,50 L: 40 cl bereiding + 1 patroon
- Sifon 1L: 80 cl bereiding + 2 patronen

Koop de beste ISI sifons bij Les Secrets du Chef in België, op de webshop of in onze winkels. Ontdek ook alle Isi sifonrecepten op onze blog.