Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri
 • Tempeermachine la Chocolatière 3 L - Frifri

Tempeermachine la Chocolatière 3 L

Tempeermachine la Chocolatière 3 L

De chocolademachine Frifri la Chocolatière is je beste keuze om zelf pralines of chocoladerepen te maken. Met de Chocolatière van Frifri leer je op een eenvoudige manier chocolade maken als een echte chocolatier! Je kan de temperatuur van het apparaat heel nauwkeurig regelen (van 27 °C tot 52 °C), en de warmte van de chocolade strikt monitoren, een absolute noodzaak als je stevige,...
-20%

116,76 €

145,95 €
  In voorraad

toon de voorraad in de winkels
 • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  Afhalen in de winkel binnen 3 uur
 • Veilig betalen
  Veilig betalen
 • 14 dagen bedenktijd
  14 dagen bedenktijd
 • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
  Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
  info@lessecretsduchef.be
  Tel : +32(0)10 24 79 34
 • Veel gestelde vragen

De chocolademachine Frifri la Chocolatière is je beste keuze om zelf pralines of chocoladerepen te maken. Met de Chocolatière van Frifri leer je op een eenvoudige manier chocolade maken als een echte chocolatier! Je kan de temperatuur van het apparaat heel nauwkeurig regelen (van 27 °C tot 52 °C), en de warmte van de chocolade strikt monitoren, een absolute noodzaak als je stevige, niet-gekristalliseerde en glanzende chocolade wenst.
De chocolademachine Frifri La Chocolatière maken van je chocoladecreaties een succes van bij de eerste poging. Jong en oud, groot en klein, deze chocolatière maakt van iedereen een heuse meester-chocolatier.

Inbegrepen :

- 1 chocoladesmelter La Chocolatière
- 5 wegwerpspuitzakken
- 1 mouleervorm in polycarbonaat (zonder BPA)
- 1 digitale thermometer
- 1 paletmes (35 cm)
- 1 receptenboekje FR-NL

Chocolade tempereren

Waarom moet je chocolade tempereren? Chocolade is gemaakt van cacaoboter, die bestaat uit zes verschillende kristallen. Slechts een van die vormen is stabiel. Het is die vorm die de chocolade glanzend en krokant maakt, en in die vorm kan je de chocolade ook makkelijk ontvormen als hij afgekoeld is. Deze volgende stappen moet je doorlopen:

De temperatuur van de kom is afhankelijk van de chocolade die je gebruikt:

-40° voor witte chocolade
-45 tot 48° voor donkere chocolade (fondant)
-40 tot 45° voor melkchocolade


1. Chocolade voorkristalliseren: laat de chocolade afkoelen volgens de regels van de kunst om een stabiele kristalvorm te verkrijgen:
- Op een koeltafel, doorgaans van marmer
- Chocolade vermengen met ¼ stabiele kristalvormen

De temperatuur die nodig is voor het voorkristalliseren (dus het moment waarop de chocolade klaar is voor gebruik), hangt af van het type chocolade:
- Tussen 28 en 29° voor witte chocolade
- Tussen 29 en 31° voor donkere chocolade (fondant)
- Tussen 30 en 32° voor melkchocolade


2. Chocolade laten afkoelen
De ideale afkoelingstemperatuur ligt tussen 10 en 12° voor pralines of figuurtjes. Voor het glaceren (omhulde pralines, decoreren van cakes of taarten) ligt de ideale temperatuur tussen 15 en 18 °C.

Schrijf uw recensie

Tempeermachine la Chocolatière 3 L

Tempeermachine la Chocolatière 3 L

De chocolademachine Frifri la Chocolatière is je beste keuze om zelf pralines of chocoladerepen te maken. Met de Chocolatière van Frifri leer je op een eenvoudige manier chocolade maken als een echte chocolatier! Je kan de temperatuur van het apparaat heel nauwkeurig regelen (van 27 °C tot 52 °C), en de warmte van de chocolade strikt monitoren, een absolute noodzaak als je stevige, niet-gekristalliseerde en glanzende chocolade wenst.De chocolademachine Frifri La Chocolatière maken van je chocoladecreaties een succes van bij de eerste poging. Jong en oud, groot en klein, deze chocolatière maakt van iedereen een heuse meester-chocolatier. Inbegrepen : - 1 chocoladesmelter La Chocolatière - 5 wegwerpspuitzakken - 1 mouleervorm in polycarbonaat (zonder BPA)- 1 digitale thermometer - 1 paletmes (35 cm) - 1 receptenboekje FR-NL Chocolade tempererenWaarom moet je chocolade tempereren? Chocolade is gemaakt van cacaoboter, die bestaat uit zes verschillende kristallen. Slechts een van die vormen is stabiel. Het is die vorm die de chocolade glanzend en krokant maakt, en in die vorm kan je de chocolade ook makkelijk ontvormen als hij afgekoeld is. Deze volgende stappen moet je doorlopen:De temperatuur van de kom is afhankelijk van de chocolade die je gebruikt:-40° voor witte chocolade-45 tot 48° voor donkere chocolade (fondant)-40 tot 45° voor melkchocolade1. Chocolade voorkristalliseren: laat de chocolade afkoelen volgens de regels van de kunst om een stabiele kristalvorm te verkrijgen: - Op een koeltafel, doorgaans van marmer- Chocolade vermengen met ¼ stabiele kristalvormen De temperatuur die nodig is voor het voorkristalliseren (dus het moment waarop de chocolade klaar is voor gebruik), hangt af van het type chocolade:- Tussen 28 en 29° voor witte chocolade- Tussen 29 en 31° voor donkere chocolade (fondant)- Tussen 30 en 32° voor melkchocolade2. Chocolade laten afkoelenDe ideale afkoelingstemperatuur ligt tussen 10 en 12° voor pralines of figuurtjes. Voor het glac...