Mmm! Het Italiaanse recept voor heerlijke verse pasta met een smaakvolle everzwijnragù.
500 g verse pasta (150 g type 00-bloem + 150 g harde tarwegries + 3 eieren)
Parmezaanse kaas
Voor de ragù
750 g everzwijnstoofvlees
1,5 wortel
2 stengels bleekselderij
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
60 cl rode wijn
30 g olijfolie uit de Abruzzen
35 g tomatenpuree
2 takjes salie
4 laurierblaadjes
1 tl jeneverbessen
50 cl passata
1 runderbouillonblokje
zout en versgemalen peper
Ragù
Snijd het vlees grof in stukken.
Verhit wat olijfolie in een gietijzeren stoofpan en braad het vlees rondom bruin.
Snijd ui, wortel en bleekselderij fijn (brunoise) en fruit mee met het vlees.
Voeg de jeneverbessen, kruiden, geplette knoflook, tomatenpuree en rode wijn toe. Roer goed door en voeg daarna de bouillon en de passata toe.
Laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen op middelhoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Pappardelle
Kneed de bloem, griesmeel en eieren in een keukenmachine tot een soepel deeg. Wikkel in folie en laat 30 min. rusten.
Rol het deeg uit met een pastamachine tot lasagnevellen (stand nr. 6).
Snijd brede linten met een pastasnijder of pastawiel (bijv. Pasta Bike van Marcato).
Kook de pappardelle al dente in ruim kokend gezouten water. Laat ze de laatste minuut meekoken in de ragù.
Serveer met royaal Parmezaanse kaas.
Foto: Mateo Zielonka
Deel deze inhoud