Pappardelle al Ragù di Cinghiale

Pappardelle al Ragù di Cinghiale

Mmm! Het Italiaanse recept voor heerlijke verse pasta met een smaakvolle everzwijnragù.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g verse pasta (150 g type 00-bloem + 150 g harde tarwegries + 3 eieren)

  • Parmezaanse kaas

Voor de ragù

  • 750 g everzwijnstoofvlees

  • 1,5 wortel

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 witte ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 takje rozemarijn

  • 60 cl rode wijn

  • 30 g olijfolie uit de Abruzzen

  • 35 g tomatenpuree

  • 2 takjes salie

  • 4 laurierblaadjes

  • 1 tl jeneverbessen

  • 50 cl passata

  • 1 runderbouillonblokje

  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Ragù

  1. Snijd het vlees grof in stukken.

  2. Verhit wat olijfolie in een gietijzeren stoofpan en braad het vlees rondom bruin.

  3. Snijd ui, wortel en bleekselderij fijn (brunoise) en fruit mee met het vlees.

  4. Voeg de jeneverbessen, kruiden, geplette knoflook, tomatenpuree en rode wijn toe. Roer goed door en voeg daarna de bouillon en de passata toe.

  5. Laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen op middelhoog vuur.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

Pappardelle

  1. Kneed de bloem, griesmeel en eieren in een keukenmachine tot een soepel deeg. Wikkel in folie en laat 30 min. rusten.

  2. Rol het deeg uit met een pastamachine tot lasagnevellen (stand nr. 6).

  3. Snijd brede linten met een pastasnijder of pastawiel (bijv. Pasta Bike van Marcato).

  4. Kook de pappardelle al dente in ruim kokend gezouten water. Laat ze de laatste minuut meekoken in de ragù.

  5. Serveer met royaal Parmezaanse kaas.

Foto: Mateo Zielonka


Le chef vous propose pour la realisation

  • Ronde Stoofpot 26 cm Mat Zwart 5,2 l
    De Staub Ronde Stoofpot 26 cm Mat Zwart in geëmailleerd gietijzer is onmisbaar in een pannenset....
  • Pastabike Pastasnijder
    Pastabike, uit de Marcato Design lijn, is de perfecte accessoire voor het snijden van verse...
  • Gebakrobot op Crèmewitte Basis SMF03CREU
    De Gebak Robot Op Witte Creme Onderstel SMF03 is een robuuste en efficiënte robot met een jaren...
  • Walserij Machine voor Verse Pasta voor Keukenrobot SMPR01
    De Walserij Machine voor Verse Pasta voor Keukenrobot SMPR01 is een accessoire dat compatibel is...
  • Pasta Masterclass
    Frans versiePasta Masterclass is een boek met 30 opgerolde, gevulde en gevulde pastavormen, en...
  • Jeneverbessen 25 g
    De Jeneverbessen van Le Comptoir Africain ontwikkelen een licht zoete smaak met een dennen...
  • Terre Dell Abbazia Extra Vierge Olijfolie 750ml
    Terre dell Abbazia extra vierge olijfolie van Ursini is ideaal om mee te koken, zonder bittere en...
  • Passata di Pomodoro 480 ml
    De Passata di Pomodoro van Don Antonio is een tomatencoulis gemaakt met zeer rijpe tomaten,...
  • Silver 7 Soeppot 20 cm RVS 5 L met deksel
    De Demeyere Silver 7 inox pot 20 cm 5 l met deksel garandeert een gelijkmatige warmteverdeling...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire