Big Green Egg

De kamado is geen traditionele barbecue! De gesloten, eivormige structuur zorgt voor volledige controle over de temperatuur, waardoor je telkens een perfect gegaarde bereiding krijgt.
Maar hoe kies je de juiste kamado? Wat zijn de voordelen van dit type barbecue? Welke grootte past bij jouw gezin? Les Secrets du Chef helpt je op weg met de het juiste advies om een passende Big Green Egg te kiezen!

Hoe kies je een “kamado”? Ga je voor Big Green Egg, of eerder Kamado Joe?

Big Green Egg verkoopt de originele kamado al sinds 1974 en bewijst daarmee dat het bedrijf zijn positie op de markt waard is! De dienst na verkoop is uitstekend en er is een levenslange garantie op elke barbecue!
Kamado Joe is een nieuwere speler op de markt (het merk ontstond in het begin van de jaren 2000) en heeft dus wat minder ervaring dan de grootste concurrent.
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee merken?

 • De keramiek : In tegenstelling tot de keramiek die door Kamado Joe wordt gebruikt, liet Big Green Egg zijn keramiek ontwikkelen door de NASA, meteen een bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit ervan!
 • De temperaturen : De Kamado Joe kan een temperatuur halen van 107°C tot 400°C, in tegenstelling tot de Big Green Egg, die van 70°C tot 350°C gaat, en waarmee je bereidingen op lage temperatuur kunt laten garen. De Big Green Egg barbecue wordt dus doorgaans vaker aangekocht voor slow cooking en het roken van voedingsmiddelen.
 • De accessoires : De basisaccessoires van beide merken zijn zeer gelijkaardig (onderhoud, type grilplaten, …) maar bij de Big Green Egg is het assortiment bijkomende accessoires groter, waardoor hij praktischer en polyvalenter is! Een van deze accessoires is de BGE modulaire tafel, waardoor je je werkblad op maat kunt aanpassen! Er zijn nog andere accessoires die je helpen om de manier waarop je kookt met je barbecue aan te passen, zoals de ConvEGGtor Plate Lifter of een handvat om het gietijzeren rooster eenvoudig op te tillen. De EGGspander vergroot de bakruimte van de barbecue. Big Green Egg heeft ook een reeks accessoires om ingrediënten op verschillende manieren te roken (met houtsnippers, met een rookplank).
  Big Green Egg of Kamado? Of toch nog een ander merk? Ga voor de beste kwaliteit en kies een Big Green Egg barbecue.

Big Green Egg

De voordelen van een Big Green Egg 

 • Snel en makkelijk aan te steken : In slechts 10 minuten is je Big Green Egg klaar om te bakken!
 • Precieze temperatuurregeling : De rEGGulator-knop bovenop het deksel van de barbecue regelt de temperatuur van je barbecue en is makkelijk te bedienen. Zo behoudt je op een eenvoudige manier een constante temperatuur, gaande van 70°C tot 350°C. In tegenstelling tot houtskoolbarbecues wordt de Big Green Egg niet beïnvloed door weersomstandigheden, waardoor de temperatuur stabiel blijft tijdens de volledige bereiding.
 • Spaarzaam : Dankzij de houtskool van Big Green Egg en het luchtcirculatiesysteem kan de Big Green Egg langer branden zonder de houtskool te moeten bijvullen! De Big Green Egg Large kan non-stop 10 uur aan een stuk blijven branden. Ideaal voor slow cooking!
 • De meest veelzijdige barbecue : Dankzij de vele accessoires van Big Green Egg, kun je werkelijk alles bereiden in je barbecue: direct of indirect bakken, grillen, roken, stomen, pizzaoven, garen op lage temperatuur, …
 • Uitzonderlijke smaakbeleving : Door de specifieke circulatie van de warme lucht binnen de Big Green Egg barbecue worden zowel de smaak, de aroma’s als de kleur van de ingrediënten perfect behouden. Dankzij de exclusieve, gelijkmatige verspreiding van de warmte garen de ingrediënten sneller en blijft het vlees ongelooflijk sappig en smaakvol.
 • Garantie : De ultraresistente keramiek van de Big Green Egg, gepatenteerd door de NASA, heeft een levenslange garantie!

Hoe kies je de grootte van de Big Green Egg?

Big Green Egg barbecue bestaat in 7 verschillende groottes, om te kunnen beantwoorden aan ieders behoefte! 


MiniMiniMaxSmallMediumLargeXLargeXXLarge
Grillrooster 25 cm 33 cm 33 cm 40 cm 46 cm 61 cm 73 cm
Bakopppervlak 507 cm² 855 cm² 855 cm² 1140 cm² 1688 cm² 2919 cm² 4185 cm²
Gewicht 17 kg 35 kg 36 kg 51 kg 73 kg 99 kg 170 kg
Aantal personen 2 4 4 6 8 16 Meer dan 20

 • Big Green Egg Mini = de Junior van de reeks! Het kleinste model uit het assortiment, ideaal voor bijvoorbeeld kleine balkons. Het rooster is echter maar groot genoeg voor twee kipfilets tegelijk.
 • Big Green Egg MiniMax = de Compact! De MiniMax is niet groter dan de mini, maar even efficiënt als de Small. Lichtgewicht, makkelijk te verplaatsen en overal mee te nemen, en ideaal als tafelbarbecue. Dankzij de vele accessoires is de MiniMax echt heel veelzijdig.
 • Big Green Egg Small = de Discrete versie! Je kunt 4 hamburgers of 1 rechtopstaande kip klaarmaken, voor je hele gezin dus! De grootte is perfect voor balkons of kleine buitenruimtes.
 • Big Green Egg Medium = de Doordachte versie! De ideale grootte voor een barbecue met je gezin of enkele vrienden! Je kunt er 1 kalkoen van 8 kg of 4 steaks op bakken, goed dus voor groepen van 3 tot 6 personen.
 • Big Green Egg Large = de Efficiëntie zelve! De Big Green Egg Large is het populairste model uit het BGE assortiment, dankzij de talrijke accessoires! Er zijn legio mogelijkheden, je kunt hem gebruiken voor groepen van 6 tot 12 personen. 
 • Big Green Egg XLarge en XXLarge = de Zwaargewichten! Met het XL-model van Big Green Egg kun je tot 24 hamburgers of 12 steaks tegelijk bakken.
  Het allergrootste model, de XXLarge, is geschikt voor grote groepen van meer dan 20 personen! De barbecue heeft een grote capaciteit, je bereidt er terzelfdertijd 40 burgers of een volledig speenvarken op.
  Deze modellen zijn zeer geschikt voor professioneel gebruik en restauranthouders.

Twijfel je toch over je keuze of heb je nog vragen, contacteer ons dan! Een van onze Big green Egg specialisten zal je met plezier van raad dienen.


Ontdek alle Big Green Egg modellen

Big Green Egg

Wat maak je klaar op een Big Green Egg barbecue? 

De mogelijkheden van een Big Green Egg zijn eindeloos!
Je vindt talloze recepten hier :


Ontdek de Big Green Egg barbecue recepten


Big Green Egg