Ultralichte Burrata, aardbeiencompote en yoghurtsorbet

Ultralichte Burrata, aardbeiencompote en yoghurtsorbet

Ontdek dit gastronomische en verfrissende dessert met burrata en aardbeiencompote, dat je gasten zeker zal verrassen!

Ingrediënten voor 4 personen

Yoghurtsorbet

  • 10 cl water

  • 85 g kristalsuiker

  • 12 g honing

  • 350 g Griekse yoghurt

Burrata-crème

  • 4 buffel-burrata’s

  • 100 g suiker

Meringue-tuiles

  • 100 g eiwit

  • 120 g poedersuiker

  • 5 cl citroensap

  • Poeder van gedroogde aardbeien of frambozen

Friszure aardbeiencompote

  • 1 kg aardbeien

  • 100 g kristalsuiker

  • 4 el frambozenazijn

  • 9 g gelatine (3 blaadjes)

Afwerking en dresseren

  • Atsina cress


Bereidingswijze

Meringue-tuiles

  • Klop met een handmixer de eiwitten stijf met de suiker. Mix kort in een blender om een fijnere structuur te krijgen. Wanneer de meringue stevig is, voeg het citroensap toe.

  • Spreid de meringue zo dun mogelijk uit op bakpapier (1-2 mm). Bestrooi voorzichtig met frambozenpoeder.

  • Laat drogen in de oven op 80 °C, minstens 2 uur.

Yoghurtsorbet

  • Breng het water, de suiker en de honing aan de kook. Haal van het vuur en voeg de yoghurt toe.

  • Giet in de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing.

Aardbeiencompote

  • Snijd de aardbeien in grove brunoise.

  • Neem de helft en meng met de suiker. Kook kort en blus met de frambozenazijn.

  • Voeg de geweekte gelatine toe en laat volledig oplossen.

  • Meng, zodra het lauw is, de andere helft van de aardbeien erdoor.

  • Giet in silicone halfronde vormen van 7 cm en laat opstijven in de koelkast (bij voorkeur 24 u op voorhand).

  • Het doel is een licht gegeleerde compote in bolvorm te bekomen.

Burrata-crème

  • Mix de burrata met de suiker in een blender. Zeef en doe in een sifon.

  • Laat 2 uur rusten in de koelkast.

Afwerking en dresseren

  • Schik in een diep bord de aardbeiencompote, de yoghurtsorbet en de burrata-crème.

  • Werk af met de meringue en atsina cress.

Smakelijk!


Le chef vous propose pour la realisation

  • Gelato Expert-ijsturbine
    De droom van elke ijsmachine, bereid heerlijk ijs met de Magimix 11680 Gelato Expert ijsmachine....
  • Trechter Slagroomsifon met Zeef RVS 16 cm
    De roestvrijstalen iSi trechter is voorzien van een fijnmazige zeef. De trechter en zeef hebben...
  • Gourmet Whip Plus 50 cl RVS Slagroomsifon + 3 Spuitmonden
    De iSi Gourmet Whip Plus RVS Slagroomsifon 50 cl + 3 spuitmondjes is een multifunctioneel...
  • Siliconen Bakvorm 6 Halve Bol 7 cm
    De Silikomart Siliconen Bakvorm 6 Halve Bol is een flexibele cakevorm die plaats biedt aan...
  • Witte Creme Creme Elektrische Hanmixer HMF01CREU
    De Smeg Witte Creme Elektrische Handmixer is een apparaat voor kloppen, kloppen en kneden, met...
  • Power Blender 4 Pack LSDC Mat Chroom 11630
    Speciaal aanbod : Bij aankoop van een Magimix Blender bij Les Secrets du Chef, ontvangt u de...
  • Gelatinepoeder Vis 200 Bloom 30 g
    Gelatinepoeder Vis Patisdécor van Cerf Dellier is een geleer- of verdikkingsmiddel dat wordt...
  • Bakpapier Dubbelzijdig 8 m
    Patisse Bakpapier dubbelzijdig is een rol bakpapier van 8 meter lang. Handig, met de perkamentrol...
  • Conico Diep Bord Zandbeige 16,5 cm
    Het Zandbeige Diepe Bord van 16,5 cm uit de Conico collectie van Cosy & Trendy is ideaal om...
  • Aardbei Ontkroner
    De Oxo Aardbeienschiller is een praktisch keukengerei ontworpen om eenvoudig de stelen van...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire