Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
  • Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
  • Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
  • Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged
  • Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm - Forged

Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm

Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm

Flambadou Reuzel Flamboir uit de Churrasco serie is een keukengerei met een gietijzeren kegel waarmee je voedsel kunt flamberen en koken met gesmolten vet.Plaats de flambadou in een heet vuur om hem zo heet mogelijk te maken. Als het heet is, doe je stukjes vet in de bovenkant van de kegel. De hitte zorgt ervoor dat het onmiddellijk ontbrandt en smelt, en vervolgens langs de onderkant van de...

Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid

Ok

44,95 €

Levertijd van 2 tot 4 week

  • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
    Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  • Veilig betalen
    Veilig betalen
  • 14 dagen bedenktijd
    14 dagen bedenktijd
  • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
    Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
    info@lessecretsduchef.be
    Tel : +32(0)10 24 79 34
  • Veel gestelde vragen

Flambadou Reuzel Flamboir uit de Churrasco serie is een keukengerei met een gietijzeren kegel waarmee je voedsel kunt flamberen en koken met gesmolten vet.

Plaats de flambadou in een heet vuur om hem zo heet mogelijk te maken. Als het heet is, doe je stukjes vet in de bovenkant van de kegel. De hitte zorgt ervoor dat het onmiddellijk ontbrandt en smelt, en vervolgens langs de onderkant van de kegel naar beneden druppelt, rechtstreeks op je vlees om een ??verrassend smaakvolle toets toe te voegen. Zo blijft het vlees zeer sappig en krijgt de buitenkant een mooie bruine kleur

Wat is een flambadou?

Om uw langzaam op houtskool bereide stukken te verfraaien, zal het koken in flambadou ze nog smaakvoller en zachter maken voor een onnavolgbaar resultaat en de garantie van een “geluids- en lichtshow”: vlammend en knetterend dat een heerlijke geur afgeeft.
Dit traditionele keukengerei, vernieuwd door het televisieprogramma Top Chef, dateert uit de Middeleeuwen. Het wordt, afhankelijk van de regio, kapucijn genoemd vanwege de vorm van de houder die lijkt op de kap van het habijt van de kapucijnenbroers, flamboir of zelfs de flambadou in Occitanië.
Het is gemaakt van staal en bestaat uit een lange staaf van ongeveer een meter, essentieel om jezelf te beschermen tegen de hitte van de sintels, aan het uiteinde waarvan een helemaal doorgesneden kegel zit die aan de onderkant open is.


Hoe flambadou gebruiken?

De kegel van de Flambadou Flamboir à Lard uit de Churrasco-serie moet, ondergedompeld in de sintels, gloeiend rood worden voordat er een stuk spek of eendenvet in wordt geplaatst. Dit zal onmiddellijk ontbranden en beginnen te smelten. Het vet zal dan in het midden van een groot aantal vlammen stromen en zich over het vlees verspreiden.

Bij het branden geeft het gesmolten vet een heel bijzondere smaak, garandeert het de malsheid van het vlees, vormt een gouden en knapperige korst en dat alles onder een regen van sissende geluiden, terwijl het een parfum verspreidt dat je neusgaten zal bespotten en je op scherp zal zetten.

Kenmerken :
- Stalen handvat
- Olijfhouten handvat
- Gietijzeren knikkegel
- Afmetingen: 108 cm x 20,5 cm
- Gewicht: 0,975 kg

Schrijf uw recensie

Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm

Olive Churrasco Flambadou Bacon Flamboir 100 cm

Flambadou Reuzel Flamboir uit de Churrasco serie is een keukengerei met een gietijzeren kegel waarmee je voedsel kunt flamberen en koken met gesmolten vet.Plaats de flambadou in een heet vuur om hem zo heet mogelijk te maken. Als het heet is, doe je stukjes vet in de bovenkant van de kegel. De hitte zorgt ervoor dat het onmiddellijk ontbrandt en smelt, en vervolgens langs de onderkant van de kegel naar beneden druppelt, rechtstreeks op je vlees om een ??verrassend smaakvolle toets toe te voegen. Zo blijft het vlees zeer sappig en krijgt de buitenkant een mooie bruine kleurWat is een flambadou?Om uw langzaam op houtskool bereide stukken te verfraaien, zal het koken in flambadou ze nog smaakvoller en zachter maken voor een onnavolgbaar resultaat en de garantie van een “geluids- en lichtshow”: vlammend en knetterend dat een heerlijke geur afgeeft.Dit traditionele keukengerei, vernieuwd door het televisieprogramma Top Chef, dateert uit de Middeleeuwen. Het wordt, afhankelijk van de regio, kapucijn genoemd vanwege de vorm van de houder die lijkt op de kap van het habijt van de kapucijnenbroers, flamboir of zelfs de flambadou in Occitanië.Het is gemaakt van staal en bestaat uit een lange staaf van ongeveer een meter, essentieel om jezelf te beschermen tegen de hitte van de sintels, aan het uiteinde waarvan een helemaal doorgesneden kegel zit die aan de onderkant open is.Hoe flambadou gebruiken?De kegel van de Flambadou Flamboir à Lard uit de Churrasco-serie moet, ondergedompeld in de sintels, gloeiend rood worden voordat er een stuk spek of eendenvet in wordt geplaatst. Dit zal onmiddellijk ontbranden en beginnen te smelten. Het vet zal dan in het midden van een groot aantal vlammen stromen en zich over het vlees verspreiden.Bij het branden geeft het gesmolten vet een heel bijzondere smaak, garandeert het de malsheid van het vlees, vormt een gouden en knapperige korst en dat alles onder een regen van sissende geluiden, terwijl het een parfum verspreidt dat je ne...