Gratis levering vanaf 85,00 € (*price available for belgian customers)
Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore
Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore
Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore
  • Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore
  • Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore
  • Colatura di Alici di Cetara 50 ml  - Armatore

Colatura di Alici di Cetara 50 ml

Colatura di Alici di Cetara 50 ml

Colatura di Alici is het goud van Cetara, een heerlijke bereiding uit een eeuwenoude traditie. De ansjovis die in het voorjaar aan de kust van Amalfi wordt gevangen door vissersboten van Cetara, wordt enkele uren na de vangst verwerkt. De ansjovis wordt gestript en vervolgens in een kastanjehouten vat geplaatst, afgewisseld met laagjes zeezout. De rijpingstijden variëren van 18 tot 30 maanden....

19,95 € / Stk

  In voorraad

toon de voorraad in de winkels
  • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
    Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  • Veilig betalen
    Veilig betalen
  • 14 dagen bedenktijd
    14 dagen bedenktijd
  • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
    Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
    info@lessecretsduchef.be
    Tel : +32(0)10 24 79 34
  • Veel gestelde vragen

Colatura di Alici is het goud van Cetara, een heerlijke bereiding uit een eeuwenoude traditie. De ansjovis die in het voorjaar aan de kust van Amalfi wordt gevangen door vissersboten van Cetara, wordt enkele uren na de vangst verwerkt. De ansjovis wordt gestript en vervolgens in een kastanjehouten vat geplaatst, afgewisseld met laagjes zeezout. De rijpingstijden variëren van 18 tot 30 maanden.

Deze amberkleurige vloeibare saus, zeer vergelijkbaar met Romeinse garum, wordt verkregen door een traditioneel proces van het rijpen van ansjovis in een oplossing verzadigd met water en zeezout. Deze knowhow die door de vissers van Cetara van vader op zoon werd doorgegeven, wordt nog steeds gebruikt in veel gezinnen aan de kust van Amalfi.

De Colatura di Alici of Ansjovis Coulure is pure umami, alle tonen van ansjovis en vatrijping zijn aanwezig.

Hoe gebruik je alici colatura?
Ansjovissaus kan gebruikt worden als vervanger van zout om al uw pasta-, groente-, peulvruchten- of visgerechten te verrijken.

Ansjoviscolatuur is een smaakmaker die in plaats van zout kan worden gebruikt om verse of gekookte groenten en visgerechten op smaak te brengen. In Cetara is het gebruikelijk om er tijdens het kerstdiner spaghetti mee op smaak te brengen; een ware traditie, het herinnert de Cetaresi elk jaar aan hun gehechtheid aan de zee.

Schrijf uw recensie

Colatura di Alici di Cetara 50 ml

Colatura di Alici di Cetara 50 ml

Colatura di Alici is het goud van Cetara, een heerlijke bereiding uit een eeuwenoude traditie. De ansjovis die in het voorjaar aan de kust van Amalfi wordt gevangen door vissersboten van Cetara, wordt enkele uren na de vangst verwerkt. De ansjovis wordt gestript en vervolgens in een kastanjehouten vat geplaatst, afgewisseld met laagjes zeezout. De rijpingstijden variëren van 18 tot 30 maanden.

Deze amberkleurige vloeibare saus, zeer vergelijkbaar met Romeinse garum, wordt verkregen door een traditioneel proces van het rijpen van ansjovis in een oplossing verzadigd met water en zeezout. Deze knowhow die door de vissers van Cetara van vader op zoon werd doorgegeven, wordt nog steeds gebruikt in veel gezinnen aan de kust van Amalfi.

De Colatura di Alici of Ansjovis Coulure is pure umami, alle tonen van ansjovis en vatrijping zijn aanwezig.

Hoe gebruik je alici colatura?
Ansjovissaus kan gebruikt worden als vervanger van zout om al uw pasta-, groente-, peulvruchten- of visgerechten te verrijken.

Ansjoviscolatuur is een smaakmaker die in plaats van zout kan worden gebruikt om verse of gekookte groenten en visgerechten op smaak te brengen. In Cetara is het gebruikelijk om er tijdens het kerstdiner spaghetti mee op smaak te brengen; een ware traditie, het herinnert de Cetaresi elk jaar aan hun gehechtheid aan de zee.