Een origineel buche dat chocoladeliefhebbers zal verrukken, met een karamel vulling, voor het topje van zoetheid!

Bûche Chocolat et Insert Caramel

Chocoladebuche, dacquoise en crémeuxvulling van karamel

Ingrediënten
Vulling crémeux karamel
  • 50 g suiker
  • 55 g boter
  • 30 g melk
  • 30 g room
  • 1 eigeel
  • 2 g gelatine
Dacquoise
  • 100 g biologisch amandelpoeder
  • 90 g suiker
  • 100 g eiwit op kamertemperatuur
Chocolademousse
  • 6 eieren
  • 6 kl poedersuiker
  • 150 g zwarte chocolade Caraïbe 66% van Valrhona
Aafwerking
  • Fluweelspray
  • Enkele blaadjes eetbaar bladgoud
Recept

- Voor de crémeuxvulling van karamel:

1. Maak een dag op voorhand de gelatine klaar: los 50 g poedergelatine op in 35 cl warm water (van ongeveer 95°C). Laat rusten.

2. Maak een karamel van de suiker (zonder vetstof) en voeg dan 15 g boter toe.

3. Warm de melk, de room en de eierdooier samen op en laat afkoelen. Roer de karamel door het mengsel.

4. Breng het geheel aan de kook op 85°C en roer constant (gebruik een kookthermometer om tot de graad precies te kunnen werken).

5. Neem 2 g van de gelatine en smelt in de microgolfoven (het mag niet koken). Voeg toe aan de bereiding.

6.Laat afkoelen tot 35°C en voeg de rest van de boter toe. Mix tot een homogeen mengsel.

7. Giet de crémeux in de inzetbakvorm van Silikomart. Zet ongeveer 1 uur in het vriesvak.

- Voor de dacquoise:

1. Zeef het bio amandelpoeder Cerf Dellier. Hou aan de kant.

2.Klop de eiwitten stijf in een Artisan KitchenAid-robot met een snuifje zout en 1/3 van de suiker. Als de eiwitten stijf zijn, voeg je de rest van de suiker toe.

3. Meng het amandelpoeder met een siliconen spatel voorzichtig door de eiwitten.

4. Doe de bereiding voorzichtig in een spuitzak met gladde spuitmond, en spuit een rechthoek dat iets groter is dan de gebruikte buchevorm.

5. Bestrooi een eerste maal met een heel lichte laag bloemsuiker. Laat ongeveer 15minuten uitharden.

6. Bestrooi een tweede maal met een laagje bloemsuiker en bak een vijftiental minuten in de oven op 180°C (de bovenkant moet een héél lichte gouden kleur hebben).

7. Versnijd naargelang de grootte van je bakvormbodem.

- Voor de chocolademousse:

1. Smelt de zwarte Valrhona-chocolade au bain-marie.

2. Klop de eigelen los met de suiker, tot een schuimige bleke massa.

3. Doe de afgekoelde gesmolten chocolade erbij.

4. Klop de eiwitten stijf. Doe 1 of 2 eetlepels opgeklopt eiwit bij de chocolade en roer krachtig door het beslag. Roer daarna voorzichtig de rest van het opgeklopte eiwit door het mengsel.

- Voor de montage:

1. Giet de chocolademousse in de Corallo of Meringue-bakvorm van Silikomart, zodat deze tot de helft gevuld is. Klop enkele keren met de vorm tegen je aanrecht, om alle lucht te verwijderen. Haal de vulling uit het inzetstuk en plaats het op de chocolademousse. Vul de rest van de vorm met de mousse, klop nog eens lichtjes tegen het aanrecht om de luchtbellen te verwijderen en werk het geheel af met de dacquoise. Zet een nacht in de diepvries (of minimaal 4 uur).

- Voor de afwerking:

1. Haal de buche uit de diepvries en haal hem onmiddellijk en heel voorzichtig uit de vorm. Spray onmiddellijk met de fluweelspray van Cerf Dellier.

2. Versier met enkele blaadjes eetbaar bladgoud.


Le chef vous propose pour la realisation

  • 3D Bakvorm Meringa Meringue
    Met de 3D Bakvorm Meringa Meringue Silikomart kook een originele cake in de vorm van een...
  • 3D Bakvorm Corallo
    Met de 3D Bakvorm Corallo Silikomart kook een originele cake in de vorm van een kerstlog.Deze...
  • Bladgouden 22 Karaats 8x8 cm 3 dlg
    De Eteren Bladgouden 22 Karaat Cerf Dellier is erg praktisch om chocolaatjes, bitterkoekjes,...
  • Caribische Pure Chocolade 66% Zakbonen 1 kg
    Valrhona Caraibe 66% pure chocolade drukt ronde chocoladetonen en geroosterd gedroogd fruit uit,...
  • Donkere Chocolade Guanaja 70% Bonen Zakje 1 kg
    Valrhona 70% Guanaja pure chocolade ontwikkelt de geruststellende tonen van bittere cacaonibs, de...
  • Gelatinepoeder Rund 200 Bloom 50 g
    Gelatinepoeder Rund Patisdécor van Cerf Dellier is een geleer- of verdikkingsmiddel dat wordt...
  • Bakvorm Buche Inzet
    De Silikomart Bakvorm Buche Inzet is een ideaal hulpmiddel om eenvoudig inzets te maken voor uw...
  • Amandelpoeder Bio 250 g
    De Amandelpoeder van Patisdecor is ideaal voor al uw deegbereidingen, zoals bitterkoekjes,...
  • Gebak Robot Op Zwart Onderstel SMF03BLEU
    EXCLUSIEVE AANBIEDING tot 31 december 2024 : Koop een Smeg SMF03 keukenmixer en profiteer van 5...
  • Gebak Robot Op Rood Onderstel SMF03RDEU
    EXCLUSIEVE AANBIEDING tot 31 december 2024 : Koop een Smeg SMF03 keukenmixer en profiteer van 5...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire