Mmm! Het recept voor de traditionele Belgische Luikse wafel: tegelijk krokant en zacht, dankzij het Frifri-wafelijzer.
1 kg bloem
75 g verse gist
25 cl lauwe melk
25 cl lauw water
50 g suiker
2 eieren
500 g boter
50 g honing (of vanillesuiker)
3 g baksoda (voedingsbicarbonaat)
600 g parelsuiker
Haal de boter 2 uur op voorhand uit de koelkast zodat ze zacht wordt.
Maak in een mengkom een voordeeg door 800 g bloem te mengen met de gist, melk, water, suiker en eieren.
Laat het deeg 15 minuten rijzen en voeg daarna de boter, de honing, de resterende 200 g bloem en het baksoda toe.
Kneed alles tot een homogeen deeg.
Laat 10 minuten rijzen op een warme plaats.
Voeg vervolgens de parelsuiker toe en verdeel het deeg met een deegsteker in porties van 90 tot 140 g.
Laat de deegbolletjes nog even rijzen.
Verwarm het wafelijzer met de 4x6-plaat M001 op stand 6 voor wafels die zowel krokant als luchtig zijn.
Zodra het controlelampje uitgaat, leg je het eerste deegbolletje in het ijzer.
Bak tot de Luikse wafel de gewenste kleur en textuur heeft. Haal ze uit het ijzer met een wafelvork en bak de volgende.
Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Deel deze inhoud