Ontdek het recept voor heerlijk krokante gefrituurde kip met een frisse yoghurtsaus.
Marinade
6 kipfilets zonder vel
10 cl sojasaus
40 g Cajun-kruidenmengsel
100 g zonnebloemolie
6 g zout
Paneerlaag en frituur
40 g maïzena
40 g bloem
10 g bakpoeder
4 eiwitten
200 g panko
200 g cornflakes
2 l arachideolie om te frituren
Fleur de sel
Cajun-kruidenmengsel
Saus
200 g natuuryoghurt
2 limoenen
Fijngehakte kruiden (peterselie, bieslook, munt, koriander, dille enz.) naar smaak
Zout en peper
Marinade
Snijd de kipfilets in de lengte in 3 stukken.
Meng alle ingrediënten van de marinade en vacumeer samen met de kip in een zak met een vacumeerapparaat.
Laat 1 uur marineren.
Saus
Meng de yoghurt, het limoensap en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak met zout en peper.
Paneerlaag en frituur
Verhit de frituurolie tot 170°C.
Meng de bloem, maïzena en bakpoeder. Hak de cornflakes en panko grof met een mes.
Bereid een klassiek paneersysteem (à l’anglaise): 1 bak met marinade, 1 bak met losgeklopte eiwitten, 1 bak met paneermengsel (panko, cornflakes, fleur de sel).
Paneer de kipstukjes volgens dit principe en frituur ze direct. Zodra de kip goudbruin en krokant is, laat uitlekken gedurende 5 minuten. Bestrooi met Cajun-kruiden en fleur de sel voor het serveren.
Smakelijk!
Deel deze inhoud