Het feestelijke recept van Carlo de Pascale: verse tagliatelli met truffels en parmezaanse kaas.

Tagliatelle “maison” met zwarte truffel

Tagliatelle “maison” met zwarte truffel

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 300 g bloem
  • Olijfolie
  • 100 g boter
  • Zwarte peper van de molen
  • Zout
  • 100 g parmezaan, 24 maanden gerijpt
  • 1 zwarte truffel van 50 g (of een klein potje ‘Carpaccio di Tartuffo Viani’ voor een gerecht tegen een meer democratische prijs)
  • Hoeveelheid; : 4 personnes
  • Niveau :  Facile
  • Voorbereiding : 1h30
  • Bereiding : 15 min
Recept

- Breek de eieren boven een mengkom, doe er wat zout en olijfolie bij en klop los.

- Weeg de bloem af en haal door een zeef, stort in een hoop uit op je werkblad.

- Maak een kuiltje in het midden, giet er de eieren in. Meng de bloem beetje bij beetje met de eieren tot je een homogeen mengsel bekomt. Kneed met de bal van je hand, tot het deeg soepel en glad is.

- Wikkel de bal deeg in huishoudfolie en laat +-30 minuten rusten in de koelkast.

- Snijd het deeg in porties en haal het door een Marcato pastaroller of gebruik het accessoire ‘pastaroller en -snijder’ van KitchenAid. Zorg dat je deeg goed bebloemd is en haal het meerdere malen door het toestel op eerste stand, plooi het vel telkens in tweeën, tot het helemaal glad, soepel en elastisch is.

- Stel de roller in op een kleinere stand en herhaal telkens het proces. Let op dat je het deeg niet té dun laat worden, anders verliest de pasta zijn structuur.

- Snijd als de pasta de juiste dikte heeft, het deeg in tagliatelle. Rol ze op tot kleine nestjes en bestrooi ze lichtjes met wat bloem zodat het niet gaat kleven.

- Rasp de parmezaan met een Microplane-rasp.

- Smelt de boter in een pan.

- Breng water (4 l) aan de kook met zout (8g/l) en doe de pasta erin. Laat ze uitlekken als ze bijna ‘al dente’ zijn (bewaar wat van het kookvocht). Doe ze in de pan met de boter, en meng voorzichtig de parmezaan erbij. Giet er wat kookvocht bij.

- Blijf grondig mengen en voeg telkens wat parmezaan en wat kookvocht toe.

- De pasta is klaar als de boter, de kaas en het water een consistente, romige saus gevormd hebben.

- Verdeel de tagliatelle over de borden en rasp verse truffel over elk bord met een truffelrasp, of verdeel enkele schijfjes Viani-truffel op de borden.


Le chef vous propose pour la realisation

  • Tartufolo Kaas- en Truffelschaaf
    De Tartufolo Kaas-Truffelschaaf is een dubbele keukenaccessoire ontworpen voor het fijn snijden...
  • Multipasta Set 7-delig Pastamachine
    De Multipasta Pastamachine Set van Marcato is een set pastavormer en accessoires voor verse...
  • Regina Pasta Machine
    Marcato pastamachine Regina is een pastamachine speciaal voor holle pasta's. De Machine wordt...
  • Gourmet Medium Ribbon Rasp
    De Gourmet Medium Ribbon Rasp is goed te gebruiken voor appels, kool, knoflook, uien, pepers of...
  • Gourmet Grof Rasp
    De Gourmet Grof Rasp is goed te gebruiken voor kokos, chocolade, kaas, wortels of gember.Alle...
  • Gourmet Schaaf Groot Rasp
    De Gourmet Schaaf Groot Rasp is goed te gebruiken voor harde kaassoorten, gember, radijsjes of...
  • Gourmet Fijne Rasp
    De Gourmet Fijne Rasp is goed te gebruiken voor kruiden en specerijen zoals nootmuskaat,...
  • Olijfolie met Witte Truffel 100 ml
    Olijfolie met Witte Truffel van Viani is een extra vierge olijfolie met een witte truffelaroma....
  • Petites Leçons de Cuisine à la Truffe
    Frans versie.
  • Tartufata 120 g
    Verse champignons, 5% de zomer truffels, extra vergine olijfolie, kruiden en zout vast te zitten...
  • Gebak Robot Op Zwart Onderstel SMF03BLEU
    EXCLUSIEVE AANBIEDING tot 31 december 2024 : Koop een Smeg SMF03 keukenmixer en profiteer van 5...
  • Kit Walserij Machine voor Verse Pasta voor Keukenrobot 3 stk SMPC01
    De Kit Walserij Machine voor Verse Pasta voor Keukenrobot 3 stk SMPC01 is een set accessoires...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire