Tabletrepen met pistachevulling uit Dubai

Tabletrepen met pistachevulling uit Dubai

Maak zelf de beroemdste pistache-chocoladereep van TikTok, met behulp van de gevulde Origami-chocoladereepmal.

Ingrediënten voor 2 repen :

  • 150 g pure chocolade Guanaja Valrhona (of melkchocolade Jivara Valrhona)

  • 1,5 g cacaoboterpoeder

  • 50 g witte chocolade Ivoire Valrhona

  • 100 g slagroom

  • 100 g pistachepasta

  • 40 g verkruimelde dentelle-crêpes (knapperige wafeltjes)

Bereidingswijze :

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Verhit tot 40-45°C. Haal van het vuur en laat afkoelen tot 34-35°C (pure chocolade) of 33-34°C (melk of wit). Voeg 1,5 g cacaoboter toe. Roer met een spatel tot de temperatuur 31-32°C (pure chocolade) of 29-30°C (melk of wit) bereikt.

    Vul de mallen met de helft van de chocolade en laat afkoelen in de koelkast.

  2. Bereid de vulling. Verwarm de slagroom en smelt hierin de witte chocolade, goed roeren. Voeg de pistachepasta toe en daarna de verkruimelde dentelle-crêpes.

    Giet de vulling in de Origami-mal, op de reeds uitgeharde chocolade.

  3. Verwarm de resterende couverture-chocolade opnieuw (31-32°C voor puur of 29-30°C voor melk/wit) en giet dit over de vulling.

    Laat in de koelkast opstijven tot de repen hard zijn. Haal daarna uit de mal.

Tip van onze Chef : varieer de smaken door de pistachevulling te vervangen door onze heerlijke alternatieven, zoals krokante melk-hazelnoot met wafelstukjes, of chocolade-karamel met koekjeskrokant.


Le chef vous propose pour la realisation

  • Origami Gevulde Chocoladereep Vorm 14x7x1,6 cm 2 stk
    De Origami Gevulde Chocoladereep 14x7x1,6 cm 2 stuks Patisdecor is een vorm waarmee je de Dubai...
  • Donkere Chocolade Guanaja 70% Bonen Zakje 250 g
    Valrhona 70% Guanaja pure chocolade ontwikkelt de geruststellende tonen van bittere cacaonibs, de...
  • Witte Chocolade Ivoor 35% Bonen Zakje 250 g
    De 35% Ivoire Valrhona witte chocolade is licht zoet en onthult aroma's van warme melk versterkt...
  • Melkchocolade Jivara 40% Bonen Zakje 250 g
    De Jivara 40% melkchocolade Valrhona verleidt door de uitgesproken smaak van zijn cacao-tonen,...
  • Cacaoboterpoeder 80 g
    Scrapcooking Cacaoboter in Poedervorm is mycryo wat het tempereren van de chocolade makkelijker...
  • Pistachepasta 200 g
    Cerf Dellier Pistachepasta is gemaakt van 100% geroosterde pistachenoten. Het is perfect voor al...
  • Kruimels Gavotte Koekjes 150 gr
    Kruimels Gavotte Koekjes 150 gr zijn dun, licht en knapperig. Ze zijn perfect om krokant te geven...
  • Spatelthermometer / lepel
    De Yoocook verwijderbare thermometerspatel + lepeltip is een 2-in-1 keukengerei dat twee...
  • Scala Digital Thermometer
    De Digitale Kekeunthermometer Scala van Gefu is een digitale kookthermometer die kan worden...
  • Melkchocolade en Karamel met Koekjeschips Vulling 200 g
    De Chocolade en Karamel Vulling met Biscuit Chips 200g kan gebruikt worden als krokante bodem...
  • Krokante Melkchocolade en Crêpes Dentelle Vulling 200 g
    Kruimels Gavotte Koekjes 150 gr zijn dun, licht en knapperig. Ze zijn perfect om krokant te geven...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire