Maak zelf de beroemdste pistache-chocoladereep van TikTok, met behulp van de gevulde Origami-chocoladereepmal.
150 g pure chocolade Guanaja Valrhona (of melkchocolade Jivara Valrhona)
1,5 g cacaoboterpoeder
50 g witte chocolade Ivoire Valrhona
100 g slagroom
100 g pistachepasta
40 g verkruimelde dentelle-crêpes (knapperige wafeltjes)
Smelt de chocolade au bain-marie. Verhit tot 40-45°C. Haal van het vuur en laat afkoelen tot 34-35°C (pure chocolade) of 33-34°C (melk of wit). Voeg 1,5 g cacaoboter toe. Roer met een spatel tot de temperatuur 31-32°C (pure chocolade) of 29-30°C (melk of wit) bereikt.
Vul de mallen met de helft van de chocolade en laat afkoelen in de koelkast.
Bereid de vulling. Verwarm de slagroom en smelt hierin de witte chocolade, goed roeren. Voeg de pistachepasta toe en daarna de verkruimelde dentelle-crêpes.
Giet de vulling in de Origami-mal, op de reeds uitgeharde chocolade.
Verwarm de resterende couverture-chocolade opnieuw (31-32°C voor puur of 29-30°C voor melk/wit) en giet dit over de vulling.
Laat in de koelkast opstijven tot de repen hard zijn. Haal daarna uit de mal.
Tip van onze Chef : varieer de smaken door de pistachevulling te vervangen door onze heerlijke alternatieven, zoals krokante melk-hazelnoot met wafelstukjes, of chocolade-karamel met koekjeskrokant.
Deel deze inhoud