Spaghetti alla Chitarra, pistachepesto en burrata

Spaghetti alla Chitarra, pistachepesto en burrata

Wat te doen met pistachepesto? Een ongelooflijk Italiaans pastagerecht: spaghetti alla chitarra met burrata, van Mateo Zielonka.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg :

  • 260 g harde tarwebloem 00, plus wat extra om te bestuiven

  • 2 hele eieren + 3 eidooiers

Voor de pesto :

  • 150 g pistachenoten

  • sap van ½ citroen

  • ½ bosje munt

  • 1 bosje basilicum

  • 250 ml olijfolie

  • 2 hele burrata’s


Bereidingswijze

Pastadeeg
Meng de bloem met de eieren en kneed tot een glad deeg. Vorm er een bal van en laat minstens 30 minuten rusten.

Pesto
Rooster de pistachenoten in een middelgrote pan gedurende 5 à 6 minuten, draai ze af en toe om tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen.

Doe de noten in een blender en mix ongeveer 10 seconden, zodat ze grof en korrelig blijven.
Voeg het citroensap, de munt- en basilicumblaadjes en de helft van de olijfolie toe. Mix verder en giet langzaam de rest van de olijfolie erbij met behulp van een trechter. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet apart in een grote pan.

Spaghetti alla chitarra
Rol het deeg uit met de pastamachine (Marcato). Leg het vel op het chitarra-snijdraam, bestuif royaal met bloem en gebruik de houten rol om het deeg door de snaren te drukken tot spaghetti.

Breng een grote pan water aan de kook, voeg een flinke hoeveelheid zout toe en kook de spaghetti 1½ à 2 minuten.

Afwerking
Verwarm de pesto in een wok op laag tot middelhoog vuur en voeg een soeplepel kookvocht van de pasta toe om de saus losser te maken. Haal de pasta met een tang uit het kookwater en leg direct in de saus. Bewaar wat kookvocht om indien nodig de saus verder te verdunnen. Meng de pasta goed door de saus met behulp van een spatel.

Serveer in diepe borden, werk elk bord af met een halve burrata en een scheutje olijfolie. Voor extra smaak kun je er nog wat Parmezaanse kaas over raspen.

Eet smakelijk!


Le chef vous propose pour la realisation

  • Chitarra Pastasnijderset
    De Pastasnijder alla Chittara Eppicotispai is een perfecte pastasnijder voor het snijden van...
  • Professioneel Deegroller Hout 45x5 cm
    Onmisbaar bij bakken, gebak en kokenDe deegroller maakt het uitrollen en uitrollen van je deeg...
  • GS107 Serveertang 20 cm
    De Global GS-107 Serveertang 20 cm is een professionele roestvrijstalen tang waarmee u schone en...
  • Kneedplank van Geborsteld RVS Geborsteld RVS 60x50 cm
    De geborstelde roestvrijstalen kneedplank 60 x 50 cm is een groot roestvrijstalen werkblad, dat...
  • Apollo 7 Soeppot met Deksel RVS 20 cm 5 L
    De Demeyere Apollo 7 Soeppot RVS 20 cm is een kookpot van 5 liter. De Apollo 7-collectie van...
  • Olio Cucina Extra Vierge Olijfolie 5 L
    Olio Cucina 5 L Extra Vierge Olijfolie is een zoete, fruitige, koudgeperste olijfolie met een...
  • Soeplepel Houten Handvat Zwart Siliconen 31 cm
    De Staub Siliconen Soeplepel 31 cm, met zijn acaciahouten handvat, is een hittebestendige lepel...
  • Versare Trechter RVS 10,5 cm
    De Versare RVS trechter Gefu is een ideale puntzeef voor het gieten van uw vloeistoffen in...
  • Conico Diep Bord Zandbeige 16,5 cm
    Het Zandbeige Diepe Bord van 16,5 cm uit de Conico collectie van Cosy & Trendy is ideaal om...
  • Atlas 150 Handmatige Pastamachine
    De Atlas 150 Marcato Pastamachine is een verse pastavormer waarmee je lasagne, fettuccine of...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire