Zin in een heerlijke met fruit gevulde wafel? Probeer dit recept met de beste Frifri-wafelijzers voor een perfect resultaat.
500 g bloem
20 cl melk
80 g boter
100 g suiker
2 eieren + 2 eidooiers
250 g appelmoes
½ tl Ceylonkaneel
1 snufje zout
1 zakje gist
2 el maïzena
Meng de appelmoes met de maïzena. Verwarm de helft van de melk (zonder te koken) en meng met de gist.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin de warme melk met gist. Voeg de suiker, de eieren en eidooiers, de gesmolten boter, de rest van de melk, de kaneel en het zout toe.
Kneed tot een homogeen deeg.
Dek af en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Vorm met een deegsteker kleine bolletjes deeg (“pâtons”) van ongeveer 100 g.
Rol elk bolletje uit tot een grote rechthoek (ongeveer dubbel zo lang als de wafelplaat).
Leg appelmoes op de ene helft van de rechthoek en vouw de lege helft erover. Druk de randen goed aan om de vorm te sluiten.
Plaats de gevulde wafelplaten M008 in je Frifri-wafelijzer (WA 102A of 103 Twins). Verwarm het wafelijzer tot het controlelampje uitgaat. Leg de deegstukken in de onderste plaat.
Sluit en draai het wafelijzer 2 à 3 keer om. Bak tot de wafels goudbruin zijn en naar wens gegaard. Haal ze uit het ijzer met de Frifri-wafelvork en laat afkoelen op een rooster.
Ga meteen verder met de volgende bakronde.
Deel deze inhoud