Mandoline Keuken

Wil je graag je keukenuitrusting vervolledigen met een mandoline, maar weet je niet welk model voor jou geschikt is? Volg ons koop- en gebruiksadvies om het model te vinden dat past bij je noden!


Een mandoline is een heel handig keukentoestel, om eetwaren heel precies en snel te snijden. Je wint er ongelooflijk veel tijd mee, de mandoline zal gauw een van je favoriete accessoires worden!


Regelbare mandolines zijn polyvalent en multifunctioneel: je kunt de snijdikte aanpassen naargelang de gewenste dikte van je voedingsmiddel.


Snijd je groenten en fruit op verschillende manieren, met een en hetzelfde toestel!

Hoe kies je het type mandoline?

Keukenmandolines

Er bestaan verschillende soorten mandolines:


  • Japanse keukenmandoline

Dankzij de kwaliteit van het lemmet van de Japanse mandoline is dit type erg populair. Je kunt er heel fijn mee snijden.

De Premium Benriner mandoline wordt in Japan vervaardigd in ABS. Het toestel is compact en daardoor makkelijk op te bergen in een lade, ook als je het dagelijks gebruikt. Het snijdt erg nauwkeurig en beschikt over 3 verschillende afstelbare kammen om eetwaren in verschillende diktes in julienne te snijden. Het apparaat beschikt ook over een groot antisliphandvat, zodat je het ook verticaal kunt gebruiken in alle veiligheid.


  • Professionele mandoline

De professionele mandolines zijn degelijk en polyvalent. De mandolines van De Buyer maken integraal deel uit van deze categorie.

De Viper- en Swing Plus-versies van De Buyer zijn gemaakt uit ABS, met roestvrijstalen lemmeten. Ze zijn heel geschikt voor dagelijks gebruik bij je thuis. De Révolution en Révolution Master zijn de meest duurzame mandolines van het merk. Ze bestaan volledig uit inox, zijn zeer polyvalent en je kunt er grote hoeveelheden tegelijk mee snijden.

Naargelang het model kun je op verschillende manieren snijden, dankzij de verstelbare lemmeten die met het toestel meegeleverd worden: egale, geribbelde of gewafelde sneetjes, julienne, staafjes, blokjes of ruitvormige stukjes.

De mandolines hebben een praktische schuiver om heel veilig te snijden, en antislipvoeten om het toestel stabiel te houden bij gebruik.


  • Mandoline spiralizer

Met de Japanse mandoline spiralizers kun je in een handomdraai alle soorten groenten en fruit in lange en egale repen snijden. Deze groentesnijders zijn heel handig voor de bereiding van groentecannelloni, groenterolletjes, originele spiraaltaartjes en vele andere gezonde gerechtjes.


Hoe kies je een lemmet?

Met rechte messen kun je verschillende resultaten bekomen, zoals gewafelde sneetjes bijvoorbeeld. De messen in v-vorm vind je standaard op de meeste mandolines. Omdat de messen schuin aflopen, kun je alle eetwaren, zelfs de meest delicate, heel precies snijden, zonder ze te pletten of te beschadigen.

formedelame.png

Hoe gebruik je een keukenmandoline?

Vraag je je af hoe je zo’n mandoline gebruikt? Het is heel eenvoudig!

Eerst kies je de gewenste snijdikte. Je kunt het lemmet aanpassen door aan de draaischijf te draaien, of door het gewenste mes op het toestel te plaatsen. De dikte van de plakjes zal ook afhangen van de druk die je met je hand uitoefent tijdens het snijden. Je kunt ook specifiekere lemmeten op je mandoline monteren, als je een speciale vorm wenst zoals julienne, blokjes, ruitvormige stukjes, wafeltjes, …

Zet je mandoline op je werkblad, zorg dat het toestel stabiel en plat ligt. De Japanse mandolines van het merk Benriner kun je ook boven een recipiënt gebruiken, zorg er dan wel voor dat de mandoline niet kan glijden.

Neem het voedingsmiddel dat je wenst te snijden ter hand en leg het op de mandoline. Plaats je handpalm plat op het voedingsmiddel, zo vermijd je vingers op gevaarlijke plaatsen. Laat het voedsel vervolgens langs het mes over en weer glijden, zorg ervoor dat het altijd tegen de mandoline geduwd blijft. Op deze manier krijg je mooie, gelijkmatige plakken in een recordtempo.

Gebruik in alle veiligheid

Het is aan te raden om een snijbestendige handschoen te dragen tijdens het gebruik van de mandoline. Zo’n handschoen is licht en erg praktisch: je vingers zijn beschermd en je kunt fruit en groente tot het laatste stukje blijven snijden zonder gevaar, op elk type mandoline!


Waar koop je een keukenmandoline?

Bij Les Secrets du Chef vind je een uitgebreide selectie mandolines!
Twijfel je toch nog over je keuze, of heb je nog vragen, contacteer ons dan! Een van onze specialisten staat je met plezier te woord.Verken ons assortiment keukenmandolines