Geef je aperitief een mediterrane toets met dit recept voor gegrilde en gemarineerde courgettes, bewaard in Le Parfait-weckpotten.
1 kg courgettes
Extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook
Oregano
Zout
Peper
Dompel de weckpotten in kokend water en droog ze af met een schone doek.
Verhit een gietijzeren grillpan op het vuur.
Was de courgettes en snijd ze met een mandoline in schijfjes.
Grill de courgettes aan beide kanten, haal ze van de grill en laat afkoelen.
Doe de courgettes in een kom, voeg zout, peper, oregano, gehakte knoflook en olijfolie toe en meng goed.
Giet een beetje olijfolie in de potten, voeg een laag courgettes toe en schenk er opnieuw wat olijfolie over. Herhaal dit tot de potten vol zijn, laat daarbij 2 cm ruimte onder de rand.
Sluit de potten goed af en bewaar ze op kamertemperatuur, op een donkere plaats, minstens 1 maand.
Deel deze inhoud