Subliem Italiaans recept voor spaghetti Rustichella d'Abruzzo met venusschelpen
1 kg kokkels
1 klein bosje platte peterselie
1 ui
3 teentjes knoflook
250 ml witte wijn
600 g spaghetti
1/2 citroen
8 g boter
olijfolie
Kokkels schoonmaken
Spoel de kokkels in ruim water en ververs het water meerdere keren. Deze stap is belangrijk om al het zand te verwijderen. Spoel goed af en borstel indien nodig.
Kokkels koken
Doe de kokkels samen met de witte wijn in een pan en laat met deksel 5 min. koken. Verwijder de kokkels die niet open zijn gegaan. Zeef het kookvocht door een fijne zeef en laat even staan zodat het zand kan bezinken. Haal de schelpjes uit de schelpen, maar bewaar er enkele met schelp voor de garnering.
Pasta koken
Breng ruim water met zout aan de kook en kook de spaghetti al dente.
Saus bereiden
Terwijl het pastawater opwarmt: fruit de knoflook, ui en fijngehakte peterselie in wat olijfolie in een roestvrijstalen wok of diepe pan. Voeg het gezeefde kookvocht van de kokkels toe en laat tot de helft inkoken. Klop er de boter door met een garde tot een luchtige saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Voeg de kokkels toe.
Serveren
Meng de spaghetti met de saus en serveer direct, gegarneerd met de achtergehouden kokkels in de schelp.
Deel deze inhoud