Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Subliem Italiaans recept voor spaghetti Rustichella d'Abruzzo met venusschelpen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kg kokkels

  • 1 klein bosje platte peterselie

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 250 ml witte wijn

  • 600 g spaghetti

  • 1/2 citroen

  • 8 g boter

  • olijfolie

Bereiding

  1. Kokkels schoonmaken
    Spoel de kokkels in ruim water en ververs het water meerdere keren. Deze stap is belangrijk om al het zand te verwijderen. Spoel goed af en borstel indien nodig.

  2. Kokkels koken
    Doe de kokkels samen met de witte wijn in een pan en laat met deksel 5 min. koken. Verwijder de kokkels die niet open zijn gegaan. Zeef het kookvocht door een fijne zeef en laat even staan zodat het zand kan bezinken. Haal de schelpjes uit de schelpen, maar bewaar er enkele met schelp voor de garnering.

  3. Pasta koken
    Breng ruim water met zout aan de kook en kook de spaghetti al dente.

  4. Saus bereiden
    Terwijl het pastawater opwarmt: fruit de knoflook, ui en fijngehakte peterselie in wat olijfolie in een roestvrijstalen wok of diepe pan. Voeg het gezeefde kookvocht van de kokkels toe en laat tot de helft inkoken. Klop er de boter door met een garde tot een luchtige saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Voeg de kokkels toe.

  5. Serveren
    Meng de spaghetti met de saus en serveer direct, gegarneerd met de achtergehouden kokkels in de schelp.


Le chef vous propose pour la realisation

  • Spaghetti 500 g
    Rustichella d'Abruzzo Spaghetti Pasta 500 g is een traditionele Italiaanse ambachtelijke pasta,...
  • Apollo 7 Wokpan RVS 30 cm
    De Wok RVS Apollo 7 30 cm van Demeyere is een wok met een platte bodem voor het bakken van een...
  • Parma Bolletjesklopper Silicon 28,5 cm
    De Parma Siliconen Bolgarde 28,5 cm van Kuchenprofi is een ideale garde voor het emulgeren van...
  • Silver 7 Soeppot 20 cm RVS 5 L met deksel
    De Demeyere Silver 7 inox pot 20 cm 5 l met deksel garandeert een gelijkmatige warmteverdeling...
  • Houten Spaghettilepel 36 cm
    De houten spaghettilepel TG 36 cm is een basiskeukengerei.Dankzij de tanden kunt u de spaghetti...
  • Houten Spaghettimaatje
  • Pasta Masterclass
    Frans versiePasta Masterclass is een boek met 30 opgerolde, gevulde en gevulde pastavormen, en...
  • Divine Moon Diep Bord Antraciet Grijs/Oker 26,5 cm
    Het Divine Moon Diep Bord Antraciet Grijs/Oker 26,5 cm Cosy & Trendy is een groot rond...
  • Chinese Keukenzeef Geperforeerd RVS 20 cm
    De De Buyer Chinese Keukenzeef Geperforeerd RVS 20 cm is feitelijk een conische zeef voor het...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire