Gratis levering vanaf 75,00 € (*price available for belgian customers)
Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml - Radis et Capucine
 • Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml - Radis et Capucine

Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml

Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml

Creëer zowel uw faisselles als uw huisgemaakte kazen met natuurlijk stremsel 3 x 2,5 ml van Radis et Capucine.Dierlijk stremsel is een natuurlijk stollingsmiddel dat afkomstig is van de lebmaag, dat deel van de maag dat bijzonder goed ontwikkeld is bij kalveren en lammeren.Basisdosering: 100 gr kaas = 1 liter volle melk voor 3 druppels stremsel.Net als melkzuurfermenten helpt stremsel...

6,50 € / Stk

  In voorraad

 • Afhalen in de winkel binnen 3 uur
  Afhalen in de winkel binnen 3 uur
 • Veilig betalen
  Veilig betalen
 • 14 dagen bedenktijd
  14 dagen bedenktijd
 • Klantenservice 9.00 - 18.00 uur[br] info@lessecretsduchef.be[br] Tel : +32(0)10 24 79 34
  Klantenservice 9.00 - 18.00 uur
  info@lessecretsduchef.be
  Tel : +32(0)10 24 79 34
 • Veel gestelde vragen

Creëer zowel uw faisselles als uw huisgemaakte kazen met natuurlijk stremsel 3 x 2,5 ml van Radis et Capucine.

Dierlijk stremsel is een natuurlijk stollingsmiddel dat afkomstig is van de lebmaag, dat deel van de maag dat bijzonder goed ontwikkeld is bij kalveren en lammeren.

Basisdosering: 100 gr kaas = 1 liter volle melk voor 3 druppels stremsel.

Net als melkzuurfermenten helpt stremsel wrongelmelk. Het enige verschil is dat het stremsel het mogelijk maakt om een ??soepeler deeg te maken, terwijl de melkzuurbacteriën het mogelijk maken om een ??brozer deeg te krijgen. Afhankelijk van de verhouding van de een of de ander, krijg je een veelvoud aan verschillende kazen.

Wat zijn de verschillen tussen stremsel en fermenten?

Om de melk te laten stollen, hebben we 2 opties:
* Voeg melkzuurbacteriën toe, dit zijn micro-organismen die zich voeden met lactose en melkzuur produceren. Dit melkzuur verzuurt de melk en vormt langzaam een ??"melkzuur". De wrongel blijft kwetsbaar en vochtig. Dit is de manier om yoghurt, verse kaas, cottage ...
* Voeg stremsel toe (enzymatische route) dat direct inwerkt op de caseïne-eiwitten om zeer snel een wrongel te vormen die "stremsel" wordt genoemd. Deze stremsel is veel elastischer en sterker, niet erg vochtig en kan langer worden bewaard. Zo ontstaan ??er stevige en harde kazen zoals Comté of Gruyère.

In de meeste gevallen worden de twee technieken gelijktijdig gebruikt. De kunst komt neer op de balans tussen de twee en op de details van de volgende stappen zoals de rijpingstijd die de huidige diversiteit van onze kazen verklaart!

Hoe maak je zelfgemaakte kaas?

Stap 1: Bereiding van de wrongel
Laat eerst de hele rauwe melk opwarmen tot een temperatuur van 35 ° C, bij deze temperatuur wordt het stremsel geactiveerd. Giet vervolgens de melk in een kom en voeg het stremsel toe.

Dek de kom af en laat ongeveer 24 uur op kamertemperatuur gisten. Je zou de "wrongel" moeten zien baden in een vloeibaar gedeelte.
Snijd de wrongel met een mes, leg deze in de schaal of vergiet en doe ze in een bak om uit te laten lekken.

Stap 2: Aftappen
Laat minimaal 3 uur uitlekken, hoe meer de kaas wordt uitgelekt hoe dikker hij wordt.
Daarna kunt u het consumeren en op smaak brengen zoals u wilt (zout, kruiden ...), of u kunt het verder verfijnen.

Stap 3: Verfijnen
Voor het verfijnen moet de kaas uit de vorm gehaald worden (na het uitlekken) en gezouten worden met 1 theelepel zout. Laat het vervolgens 24 uur in een koele ruimte staan ??bij ongeveer 15 ° C. Herhaal deze handeling elke dag totdat de kaas naar uw smaak is (uiterlijk van een korst, hardheid, enz.).


Samenstelling:
* 3 sachets van 2,5 ml natuurlijk stremsel, van dierlijke oorsprong
* Stammen van natuurlijke oorsprong,
* Niet-GMO-garanties,
* Geen gluten (0,5% stikstof),
* Geen TSE-risico
* Afwezigheid van belangrijke allergenen zoals gedefinieerd door richtlijnen 2003/89 / CE, 2004/67 / CE en 2005/63 / CE, behalve melk en derivaten (lactose en caseïnehydrolysaat) die worden gebruikt voor de productie
* Producten gemaakt in Frankrijk

Behoud:
* 3 maanden na levering en opslag in de koelkast
Ingrediënten verpakt in een werkplaats die gebruik maakt van: soja, noten, pinda's, selderij, sesam, mosterd, gluten en lactose.

Schrijf uw recensie

Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml

Natuurlijk Stremsel voor huisgemaakte kazen 3x2,5 ml

Creëer zowel uw faisselles als uw huisgemaakte kazen met natuurlijk stremsel 3 x 2,5 ml van Radis et Capucine.Dierlijk stremsel is een natuurlijk stollingsmiddel dat afkomstig is van de lebmaag, dat deel van de maag dat bijzonder goed ontwikkeld is bij kalveren en lammeren.Basisdosering: 100 gr kaas = 1 liter volle melk voor 3 druppels stremsel.Net als melkzuurfermenten helpt stremsel wrongelmelk. Het enige verschil is dat het stremsel het mogelijk maakt om een ??soepeler deeg te maken, terwijl de melkzuurbacteriën het mogelijk maken om een ??brozer deeg te krijgen. Afhankelijk van de verhouding van de een of de ander, krijg je een veelvoud aan verschillende kazen.Wat zijn de verschillen tussen stremsel en fermenten?Om de melk te laten stollen, hebben we 2 opties:* Voeg melkzuurbacteriën toe, dit zijn micro-organismen die zich voeden met lactose en melkzuur produceren. Dit melkzuur verzuurt de melk en vormt langzaam een ??"melkzuur". De wrongel blijft kwetsbaar en vochtig. Dit is de manier om yoghurt, verse kaas, cottage ...* Voeg stremsel toe (enzymatische route) dat direct inwerkt op de caseïne-eiwitten om zeer snel een wrongel te vormen die "stremsel" wordt genoemd. Deze stremsel is veel elastischer en sterker, niet erg vochtig en kan langer worden bewaard. Zo ontstaan ??er stevige en harde kazen zoals Comté of Gruyère.In de meeste gevallen worden de twee technieken gelijktijdig gebruikt. De kunst komt neer op de balans tussen de twee en op de details van de volgende stappen zoals de rijpingstijd die de huidige diversiteit van onze kazen verklaart!Hoe maak je zelfgemaakte kaas?Stap 1: Bereiding van de wrongelLaat eerst de hele rauwe melk opwarmen tot een temperatuur van 35 ° C, bij deze temperatuur wordt het stremsel geactiveerd. Giet vervolgens de melk in een kom en voeg het stremsel toe.Dek de kom af en laat ongeveer 24 uur op kamertemperatuur gisten. Je zou de "wrongel" moeten zien baden in een vloeibaar gedeelte.Snijd de wrongel met een mes, leg dez...